GODER MORGON

Jag testar att leverera ett tidsinställt inlägg. Om allt går enligt planerna så står jag förhoppningsvis här och väntar på min jobbuss. Det är rätt så harmoniskt att börja dagen här med hästgnägg i bakgrunden och morgonens första cigg i handen. Ser dock inte fram emot att häcka här med mörker och noll lampor i november.

120811

by tumblr.

Min sjukdom är oerhört mystisk. Framåt kvällen nu flera dagar i rad så har jag mått bra, ställt klockan för att gå upp till jobbet dagen efter och krypit ner i sängen rätt så nöjd. Men sen så DAM DAM DAM! ligger jag och skedar med toan och får tillbaka middagen i reverse. Vad hände där liksom? Börjar bli lite less på mig själv.

Nej men nog med gnäll. Jag har satt på min städlista (ja jag har en sån) och försöker tämja huset som har sett sina bättre dagar. Kanske ska dra en visit förbi solariet senare. Gillar att man kan mäta min bränna på såna där nyans-kort för tänderna... Men men, en cigg på det här på baksidan med igelkottsbäbisarna kanske? xx

3. FAVOURITE BRAND

Läppstift: #48 Èvasion, Chanel.
Duschcréme: Flying Fox, Lush.
Bronzer-pallett: French Riviera-edition, Too Faced.

En rätt så tricky fråga, eftersom att det finns en del märken som är lite lätt överhypade medan en del lite billigare "drug store-märken" kan överaska med helt sjukt bra produkter. På Boot's i England till exempel kan man fynda grymma produkter till löjligt låga priser. Mina favoritnagellackbortagnings-pads kommer från ett av deras märken (minns självklart inte vilket) och kostade typ 2,99 £, medan de från Make Up Store suger. Nagellack överlag märker jag ingen direkt skillnad på och tycker att H&M's egna är super och snorbilliga.

Men jag gillar Make Up Store överlag. Dels för det enorma sortimentet men även för den extremt kunniga personalen. Dessutom så är jag lite töntig och gillar när allt i sminkväskan matchar, haha! Too Faced har jag precis börjat utforska men har än så länge inte stött på någon produkt som jag inte råälskar och har även aldrig hört något dåligt om dem. Och ska jag lyxa till det så är det oftast till Chanel-disken jag gallopperar. Deras Rouge Coco Shine-läppstift glider på som en dröm och sitter som berget. Man får lätt vad man betalar för.

Ett icke-sminkmärke som alltid fått hjärtat att picka lite extra är Lush. Handgjorda och icke-djurtestade produkter som luktar orgasmiskt och som lämnar en smooth as a babys behind. Bra för mig som lätt blir supertorr och flagnar sådär halvsexigt av vanlig tvål. Testa Flying Fox-duschcrémen och deras badbomber.

MCR/30STM/THE USED

- Lyssnar på gamla My Chemical Romance-hits och suktar efter gamla läppiercings, töjar och svart hår.
- Funtar seriöst på att köra en detox-månad i höst enbart för att se om jag skulle klara't.
- Har precis hittat min stash med polkagrisstavar från vårt pit-stop i Gränna på väg hem från Götet.
- Är mätt i magen efter en sushi-middag som babe kom förbi med.
- Har en sån äcklig ångest över att sommaren i princip är slut och jag inte hann med den, bubu :(

LITE LUDEN FÖRVARING

Den här blev min för en 50-lapp på Åhléns-rean (halva rea-priset, whoop whoop!) för någon vecka sen. Perfekt size för att ha läppstift och sånt i som bara skramlar runt i botten på väskan. Är lite less på tampongjakten liksom. Diggar att den är lite småluden och klon på dragkedjan. Från Make Up Store, till allas stora häpnad.

2. HOW DID YOU LEARN TO PUT ON MAKEUP?

Bered er på standardsvaret: Övning! Jag har sminkat mig varje dag sedan 13 års-åldern så om jag inte hade snappat upp ett och annat på de 6 åren så hade jag ju varit överdrivet keff. Men sen så har jag alltid haft en liten besatthet när det kommer till smink och mer än sällan suttit mitt i natten och provat sminkningar, kletat på eyeliner-vingar och övat sotningar bara för att tvätta bort det och gå och lägga mig sen. Några sminkkurser hos Make Up Store har det också blivit där dom är otroligt proffsiga och lär dig allt du vill veta, och jag har dessutom stått som prenumerant på rätt så många youtube tutourals-konton de senaste åren.

Men vägen till att kunna få till en basic sotning har inte varit en smärtfri syn. Jag har gått ut med mörka foundations-skarvar, rouge-ränder och mascara-klumpar. Att hitta rätt nyanser på grunden tycker jag fortfarande är skitsvårt men något jag lärt mig the hard way är i alla fall: Sminka dig i dagsljus, använd acceptabla borstar och smink av någorlunda kvalitet och sminka dig INNAN shot-racet. Tips from me to you.

OH LIFE, YOU'RE SO RANDOM

- Någonstans i Svearike gnäggade vi så här lyckligt på väg till Göteborg.

Goder morgon mina kära! Kl. 6 imorse haltade jag upp ur sängen och påbörjade mina morgonrutiner, bara för att 5 minuter senare skeda med toan och inse att jahopp, jag var visst fortfarande sjuk. Det kändes liksom som att någon hade bedrivit 87543 rave-partyn i min lilla kropp. Trevligt trevligt, tyckte jag och gick och la mig för att somna om men det gick ju självklart inte så nu sitter jag här med ett glas juice och är allmänt bitter. Najzz.

CAT EYES/EMO

Jag blev nostalgisk och sugen på att köra på en lite mer "vuxen" version av emo-ögonen som jag rockade i högstadiet. Jag har en ny grym eyeliner med glossy-effekt som jag håller på att vänja mig vid och lite nya borstar att tämja - men snacka om att eyeliner-vingen är mighty hard att få till när man är halvblind som jag.

BAS
Primer: Photo Finish, Smashbox.
Foundation: Vitalumiére Aqua #BR10, Chanel.
Concealer: Select Moisturecover NW20, MAC (Under ögonen) & Cover All Mix, Make Up Store.
Puder: Prep + Prime, MAC.
Bronzer: Chocolate Soleil + Snow Bunny, Too Faced.
Rouge: Complex, Make Up Store.

ÖGON
Skugga: Omega, MAC.
Eyeliner: Glossy Eyeliner #40 Chrome Black, IsaDora.
Mascara: Diorshow, Dior.
Brynskugga: Tri Brow Colour, Make Up Store.

LÄPPAR
Läppbalsam: Honey Trap, Lush.

YOU TUBE-TIP


DIAMONDS AND RUST

by tumblr.

Mood: Har åkt på nåt virus så jag är sjukskriven och spyr på kvällarna, tackar som frågar.
Kläder: Randigt over size-linne, leggings och babes grå baseball-jacka från WESC.
Gör: Tvättar mina sminkborstar i brist på annat och laddar över sommarens bilder.
Lyssnar på: Joan Baez - Diamonds and rust & Girls - Lust for life.
Vill ha: En resa till ett tropiskt land där jag pilla mig i naveln och sippa drinkar.
Senaste köp: En Cosmo (har redan köpt alla normala tidningar den här månaden) och en MER.

1. WHEN DID YOU START PUTTING ON MAKEUP?

Jag tänkte ta och köra Killer Colours 30 day challange, i hopp om att få upp blogg-lusten en teeny weeny bit för hoppningsvis. Kul för mig att skriva och förhoppningsvis roligt för er att läsa, so here goes:

Eftersom att jag var en riktig girly-girl när jag var liten så fick jag varje jul/födelsedag diverse små sminkkitt med mer eller mindre cancerframkallande klet att daska på ögon och läppar. Inte för att jag använde smink alls då, utan jag tyckte bara att det var kul att kleta och ha mig lite då och då. Sen i mellanstadiet introducerades jag för fredags-disco på skolan så då åkte glittertuberna och hårmascaran fram! Vi brukade gå hem till en kompis direkt efter skolan på fredagarna och stå timmar framför spegeln för att få H&M's limegröna skugga från en blandpallet för 49,90 ;- att sitta extra snyggt. Ja H&M var väl det enda sminket jag ägde plus/minus något jag fått från mamma och ja dom där hokus pokus-glittergrejerna som jag tror alla ägde.

Sen kom högstadiet, emo-core och metal in i mitt liv. Håret färgades svart och kajalen åkte på. Röda läppar hade jag en thing för och jag brukade köra lite på Snövit-looken. Men annars så körde jag nog mest på rätt så enkelt smink med en fin bas och sotade ögon, typ som här i 9an. Fast jag såg nog mest ut så här genom hela högstadiet. Redan då låg Make Up Store och deras Tri Brow Colour mig varmt om hjärtat och så minns jag att jag älskade Juicy Tubes från Lancôme som jag hade i några färger och Kat Von D var min stora stil & smink-förebild.

Cool tjej på 15/16 år.

*KNACK, KNACK* ÄR NI FORTFARANDE KVAR?

Jag har gått under hela den här sommaren med en känsla av att jag har glömt något viktigt. Juste ja! Blogg-jäkeln. Och nu hittade jag tillbaka hem till den. Den ser likadan ut som sist vi sågs. Det gör väl jag också i och för sig. Ett blåmärke hit och dit och ett och annat ärr. Lite rikare på livserfarenheter och lite klokare kanske. För jag har bott solo hemma hos mig med babe hela sommaren och vi har badat/bråkat/pussats och allt sånt där mys som man kan passa på när ingen annan ser eller hör. Och så var det den där road-trip'en till Peace & Love för att slänga en pizza på Fji. Det blidde ännu en roadtrip ner till Göteborg för att göra Avenyn osäker och bo på ett vandrarhem som luktar fisk. Det har varit häng vid min sjö, grillkvällar, billig öl på krogen, nattbussar när solen gått upp, shopping och hemmafester. Men mest jobb. Massa jobb. En vecka ledighet har jag haft. Den ni.

Men tillbaka till det här med hela blogg-grejen. Det svider lite i hjärtat (elller fingrarna kanske mest?) att säga att jag lessnat på hela grejen. Det kommer väl antagligen inte som någon huge suprice eftersom att jag sugit på den fronten det senaste halvåret. Men det är svårt. Jag VILL skriva av mig och ordblaja men tiden finns inte. Mellan 07.00 och 18.00 befinner jag mig till och från jobbet där jag sitter framför en dator så när jag kommer hem så är jag liksom iiinte riktigt så pepp på att sätta mig framför en igen. Å andra sidan så har jag gjort så sjukt mycket på senaste och shoppat och fotat och ja... you know the drill. Hämtat blogg-stuff hehe. Men vi får se hur det här går. Antingen kommer jag in i det hela igen när kvällarna blir kalla och blöta och jag inte är så sugen på att hänga nere vid vattnet, eller så är min blogg-era helt enkelt över. Men är ni med mig än så länge?