FjortisGuiden

Fjortisar. Ibland kan man undra hur dom lyckas att se ut som dom gör. Därför har jag satt ihop en liten guide så att vi lättare ska kunna förstå oss på dessa missanpassande varelser. Se och njut...

Del 2.  Fjortisens smink.
Fjortisens sminkvanor är ett ytterst intresant fenomen eftersom att dom på något vis alltid lyckas få allt att se så fel ut. Men det är en konst ska ni veta, gott folk! Att få en såndär riktig sminkkaka kräver sin kvinna, minst sagt.
Börja med att gallopera ner till närmsta affär och köp en foundation (även kallad bruncréme, välj själv). Här är inte pris eller kvalitet det viktiga utan det viktigaste är att den är mörk som natten och får dig att se ut som en morot eller alternativt en solbränd kärring i ansiktet (än en gång, välj själv). Sen smetar du ut ett centimetertjockt lager i hela ansiktet. Om du ser att ditt ansikte har fått en helt annan färg än den du har på halsen så har du gjort helt rätt. Och om du vill avancera det hela så ska du ju självklart inte glömma att lämna en mörk rand längs hela käkpartiet och fläcka till det lite här och var.
När det kommer till rouget så är det olika från fjortis till fjortis. Men i dethär fallet utgår vi från att du vill ha rouge. Här spelar inte heller pris eller kvalitet någon roll.. Huvudsaken är att den är röd, orange eller brun och inte passar färgmässigt ihop med ditt övriga smink. Ta en stor borste och vispa runt i rouget en sisådär 17 gånger tills du känner att nu, nu har du tillräckligt för att måla ett helt dagis till påskkärrinar. Känner du så? Bra! Gnugga då in borsten på måfå någonstans på dina kinder. Det gör inget om du blundar så att det hamnar lite snett. Det blir så mycket roligare då!
Nu är din grund klar, så nu övergår vi till ögonen. Börja med att rita på massis med kajal runt ögonen. Det är inte så viktigt att det ser snyggt ut. Sen kan du också smeta på vit kajal på insidan av undre ögonfransraden så att du påminner läskigt mycket om en clown. Sen då? Använd någon ögonskugga om du vill Här är färgen helt upp till dig flicka lilla. Avsluta med att kleta på tillräckligt med mascara för att dina ögonfransar ska klumpa ihop sig till två par.
Nu skulle du kunna tro att du är klar, men icke sa nicke! Du får ju för guds skull inte glömma att smeta på foundation på dina läppar. Idomin fungerar precis lika bra. Bara läpparna blir fina och... missfärgade.
Vid festliga tillfällen så får du gärna rita två kajalsträck på dina kinder också, som ser ut som morrhår. Då blir du en riktig "katt".
Nu är du nästan redo att bemöta världen och skrämma små barn me din nuna.

Tips: tvätta inte bort sminket vid slutet av dagen! Då blir det mycket lättare att få ett fläckigt resultat nästa dag. Skit samma om du får lite finnar...
fjortis - smink



Postat av: guess !

aboo! det är därför jag ser clowner som skrämmer skiten ur mig varje dag.. Trodde att det var mina glädjepiller som talade :(

2007-11-26 19:56:24
Postat av: Amanda

Precis så, jag menar PRECIS SÅ såg en ung dam i min klass ut idag. Ja, visst är det tragiskt?

2007-11-26 19:56:52
http://www.gottisbarn.blogg.se
Postat av: Emma Holden

Guess! (Jag gissar på Natta): Nej skyll allt på fjortisarna!
Amanda: Dagens ungdom, vart är dom påväg? ;)

2007-11-26 19:59:28
http://holdens.webblogg.se
Postat av: Anonym

Hahahaha! Go for it Emma! x'D

2007-11-27 15:03:02
Postat av: Anonym

Men är det inte så att fjortisar brukar ha vit ögonskugga, eller har jag bara missuppfattat allt?

2007-12-08 14:31:35

KOMMENTERA HÄR:

NAMN:
Kom ihåg mig?

E-MAIL: (publiceras ej)

BLOGG:

KOMMENTAR:

Trackback