FjortisGuiden

Fjortisar. Ibland kan man undra hur dom lyckas att se ut som dom gör. Därför har jag satt ihop en liten guide så att vi lättare ska kunna förstå oss på dessa missanpassande varelser. Se och njut...

Del 4. Fjortisens språk.
Nu har vi fixat hela din style, så nu tycker jag faktiskt att vi övergår till din image. (Notera dom fräsiga engelska uttrycken!) För det räcker ju inte med att du ser ut som en riktig fjortis, du måste bete dig som en också. Att prata, skriva och föra dig som en äkta fjortis är aboslut inte det lättaste. Det kommer krävas blod svett och tårar och oerhört mycket tid men om det är en uppoffring som du är värd att göra, så kommer det att ge oanade resultat. Vist är du riktigt nyfiken på att höra hur du ska gå tillväga? Jag med!
Till att börja med så måste du observera andra fjortisar för att se hur dom gör. Tro mig, det underlättar. Dra på dig din finaste ninjadräkt så att du enkelt kan smälta in i omgivningen. Lägg på minnet hur dom andra gullegull-fjortisarna gör när dom pratar och rör sig. Härma! Vid dagens slut är du förhoppningsvis full av intryck och nya lärdommar.
Då är det dags att börja öva. Det kan du göra framför badrumsspegeln, på tåget eller vart du än vill. Det viktiga är att du putar med läpparna och petar i håret(!!!). Vad du än gör och vad som än händer så får du asolut inte släppa håret. Handen ska alltid sitta klistrad i ditt skatbo, redo att fluffa upp minsta lilla brist på volym. När som helst. Detta är livsviktiga råd som jag nu ger dig, så lägg det på minnet. Men nu till själva språket.
Fjortisarnas språk ligger helt i en klass för sig. Om du blandar en hobbyturk med en Lidingö-bo och en 5 åring så har du nästan fått något som kan likna "fjortiska". Alltså, dra ut dina i-n, säg aboo i varannan mening och ha överlag en pipig och mesig röst. Och glöm för guds skull inte att fnissa. Skratta är också något som du kan göra, men bara om det låter högt och fullt. Ett tips är att öva mycket på ditt skratt så att du får till detdär riktigt sönderrökta skrattet. Det hjälper att röka mycket, men det tar vi upp lite senare.
Om du vill förolämpa en annan fjortis så är "emo" det värsta du kan kalla en fjortis för. (Fjortisar, jag hoppas att ni antecknar nu!)
En annan viktig sak som du måste komma ihåg är att fjortisar egentligen inte är så sociala på riktgt, utan det sociala livet sker via playahead.se och msn. Har du inte en pa (playahahead, för den som precis krälat ut från under en sten) så bör du skaffa en med bums! Utan en pa så existerar du inte. Men välj ett bra namn, för det kommer troligen vara ditt framtida smeknamn. Välj gärna ett adjektiv som du lägger til ett o i början av. Vet du inte vad ett adjektiv är så kan vi passa på att lära oss den enkla ramsan:
adjektiven lätt oss lär, hurudana tingen är.
Men exempel på sånna pa-namn är otrygg, osocial och onaturlig. Ditt namn ska med andra ord låta väldigt deprimerande. Eller så drar du ut vokalerna i ditt namn och lägger till ett -ish på slutet. Liiinneish, Emeliiish, Saaandrish etc.
Men chat-språket är ett svårt språk. Hur ska du klara dig? Det är icke att befara! Jag ger dig hjälpen du alltid behövt.
Börja med att förkorta alla ord genom att ta bort alla vokaler (e y u i o å a ö ä). Exempel: Mycket = mkt. I alla fall = iaf. Och så vidare = osv. När du lärt dig det enkla steget så kan vi gå vidare.
Ibland kan det dyka upp ord som är svåra att förstå. Inte konstigt lilla du, eftersom att dom inte ens hör till svenska språket ibland. Expempel på dessa ord är bland annat ordet "gött" som för dom flesta Göteborgare beteyder att något är bra, men inte i det här fallet! Gött betyder rumpa, och ingenting annat.
En annan sak dumåste komma ihåg är att dra ut alla vokaler om du mot förmodan skulle använda dom. Älskar dig kan helt pötsligt stavas som Äääälskar diiig!
Till sist så får du ju givetvis inte glömma att daska in ett w mitt i alla ord. Puss blir puwss. Asså blir assow. Ja du förtår väll?

fjortis - språk



Postat av: Madeleine

Hehe mycket sant det där alltså. Stör mig så in i *** när de skriver varenda ord med W. Varför liksom?

2007-11-30 20:28:48
Postat av: :D

du är så jävla skön !!! fortsätta med din fjortisguide :D skit rolig

2007-11-30 21:40:18
Postat av: onattiiish och odaniellisssh

Emma, du är våran fjortisguru! OCH VI ÄÄÄWLSKWAAAR DIIIWG PUUUUWSSS

2007-12-01 00:00:03
Postat av: Urvut

Ulala. :3 Det här blir ju bara bättre!

2007-12-01 08:07:07
Postat av: Emma

Alla: Haha, tackar tackar. Hoppas att ni snart är fullärda fjortisar!

2007-12-01 15:50:08
http://holdens.webblogg.se
Postat av: Sophie

Oj jag upptäckte din blogg nu och det här med fjortisguiden var ju jättekul :D

2007-12-01 16:38:36
http://soff.webblogg.se
Postat av: karro

Emma jag tror att den här människan påminner mig om någon, jag tror hon kallas oansvarig! :)

2007-12-03 19:14:56
Postat av: Emma Holden

Sophie: Haha, tackar! :D
Karro: Ja det är slående likt, va? :o :D

2007-12-03 20:47:46
http://holdens.webblogg.se
Postat av: Peter

Ja, du verkar ju verkligen veta hur så kallade "fjortisar" fungerar. jag undrar verkligen vem som är "fjortis" här..
väx upp gumman!

2007-12-03 20:59:34
Postat av: Emma Holden

Peter: Om du tar en titt omkring dig, gosse lilla, så kommer du snabbt lära dig hur dom är in i minsta detalj också. Om inte så är det ju tur att guiden finns här för dig :)

2007-12-03 21:25:07
http://holdens.webblogg.se
Postat av: x)

elverket dåå? det har du glömt i din lilla fjotidbeskrivning. x)

2007-12-05 10:18:54
Postat av: Anonym

LOL din jävla bög :D

2013-01-17 18:48:02

KOMMENTERA HÄR:

NAMN:
Kom ihåg mig?

E-MAIL: (publiceras ej)

BLOGG:

KOMMENTAR:

Trackback